Voorzijde flyer 25 mei A5 DEF Groot - expositie De Haagse Salon tijdens Art Nouveau Festijn Den Haag

Expositie Art Nouveau Festijn 2020:

woensdag 10 juni t/m zondag 14 juni

dagelijks van 12-17 uur

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Locatie: Laan van Meerdervoort 41, Den Haag

Louise van Blommestein Staand naakt met witte lelies 1907 - expositie De Haagse Salon tijdens Art Nouveau Festijn Den Haag
Achterzijde A5 25 mei DEF copy Groot - expositie De Haagse Salon tijdens Art Nouveau Festijn Den Haag

Van harte nodigen wij u uit voor onze expositie in de Haagse Salon tijdens het Art Nouveau Festijn 2020!

‘Den Haag rond 1900’

Den Haag rond 1900 liep over van nieuwe inzichten en moderne inspiratie. Dit kwam tot uitdrukking in alle kunstvormen: literatuur, muziek, beeldende kunst, theater en architectuur.

Tijdens het Art Nouveau Festijn kunt u bijvoorbeeld deelnemen aan een wandeling langs de mooiste Art Nouveau panden in Den Haag. Veel van deze panden hebben nog de oorspronkelijke tegeltableaus van de wereldberoemde Haagse Plateelbakkerij Rozenburg. Op onze expositie kunt u een uitgebreide collectie aardewerk en porselein van Rozenburg bewonderen.

Bovendien tonen wij u graag hoe breed, kunstzinnig en modern de Art Nouveau was, niet alleen in Den Haag, maar ook in Nederland en Europa. Zo is op de expositie bijvoorbeeld goed te zien hoe kunstenaars destijds elkaar inspireerden, hoe divers de uitingen waren binnen de Art Nouveau, zowel in de glaskunst, als in meubels, affiches, beelden en aardewerk.

En als ‘pièce de résistance’ van de expositie hebben wij, te kijk én te koop, een schitterend schilderij van Louise van Blommestein uit 1907, ‘staand naakt met witte lelies’. Een sterk symbolistich werk, relevant en actueel, van een deels gesluierde dame, badend in het licht; uw bezoek meer dan waard!

U kunt erop vertrouwen dat wij de RIVM richtlijnen strikt zullen hanteren.

Meer informatie over het Art Nouveau Festijn 2020 en het programma vindt u hier: https://www.artnouveaufestijn.nl/

 

Rachel Reijers, Jaap Nieuwenhuizen Segaar, Rob van Vulpen en Marc Knook

Update 6 juni 2020: inmiddels zijn de Art Nouveau wandelingen helaas volgeboekt, wel kunt u een individuele wandeling maken langs de mooiste Art Nouveau panden in Den Haag die minstens zo interessant is!  Deze route is samengesteld door Rob van Kan van het Art Nouveau Festijn:  Art Nouveau Wandelroute Den Haag 

Deelnemers Haagse Salon:

Rachel Reijers:  Antes Art 1900

Jaap Nieuwenhuizen Segaar: Kunsthandel G.J. Nieuwenhuizen Segaar

Rob van Vulpen: Galerie Stylo

Marc Knook: Kunsthandel Proportio Divina