Over ons

DSCF78247 173x300 - Over ons

Kunsthandel Proportio Divina is gevestigd in een monumentaal pand in Arnhem. De kunsthandel is gespecialiseerd in 19e en begin 20e eeuwse schilderijen, aquarellen, tekeningen en Nederlands aardewerk, Rozenburg Den Haag eierschaal porselein en sculpturen uit de ‘Art Nouveau’ periode van circa 1880-1925.

Φ : de Griekse letter phi, tevens het getal 1,618 wordt ook wel de gulden snede genoemd, een ideale maat, balancerend tussen symmetry en asymmetry. Een maat of verhouding die we als esthetisch ervaren, terug te vinden in de natuur, de beeldhouwkunst, in geometrie en vooral ook in de kunst. De gulden snede wordt in het latijn genoemd: proportio divina.

Marc Knook richtte in 2004 de kunsthandel Proportio Divina op. Via de website bereikt de kunsthandel internationale klanten waaronder particuliere verzamelaars, beleggers en musea. Jaarlijks houdt Proportio Divina exposities in eigen galerie en organiseert exposities op andere lokaties, zoals bijvoorbeeld de verkoopexpositie ‘Een avond in het museum’ (Gemeentemuseum Den Haag, 14 december 2007) en sinds 2015  de ‘Haagse salon’ edities aan de Laan van Meerdervoort 41 te Den Haag.

Hal (Small) Galerie (Small)