Impressie van het Art Nouveau Festijn van vorig jaar

Galerie open:

vrijdag 10 juni t/m zondag 12 juni 2022 

 open van 11-18 uur

 

Van harte nodigen wij u uit in onze galerie aan de Laan van Meerdervoort 41 te Den Haag tijdens het Art Nouveau Festijn 2022!

 ‘Art Nouveau Festijn – Den Haag rond 1900’

Den Haag rond 1900 liep over van nieuwe inzichten en moderne inspiratie. Dit kwam tot uitdrukking in alle kunstvormen: literatuur, muziek, beeldende kunst, theater en architectuur.

Tijdens het Art Nouveau Festijn kunt u bijvoorbeeld deelnemen aan een wandeling langs de mooiste Art Nouveau panden in Den Haag. Veel van deze panden hebben nog de oorspronkelijke tegeltableaus van de wereldberoemde Haagse Plateelbakkerij Rozenburg.

In onze galerie kunt u een uitgebreide collectie aardewerk en porselein van Rozenburg bewonderen. Bovendien tonen wij u graag hoe breed, kunstzinnig en modern de Art Nouveau was, niet alleen in Den Haag, maar ook in Nederland en Europa. Zo is op de expositie bijvoorbeeld goed te zien hoe kunstenaars destijds elkaar inspireerden, hoe divers de uitingen waren binnen de Art Nouveau, zowel in de glaskunst, als in meubels, affiches, beelden en aardewerk.

Meer informatie over het Art Nouveau Festijn 2022 en het programma vindt u hier:  https://www.artnouveaufestijn.nl/