Preview Haagse salon zomer expo 24 en 25 juni 2017

Tijden de Haagse salon, op zondag 25 juni om 15.00 uur, zal Rob Driessen een lezing houden:

Allemaal BeestjesDierplastiek in Nederland 1880-1940: van Altorf tot Zijl

Als u bij de lezing aanwezig wilt zijn kunt u zich nu aanmelden per email: info@proportiodivina.nl of per telefoon 026-4458339

(Meer over de lezing onder de foto’s!)

Over de lezing: De fascinatie voor het dierenrijk is van alle tijden, maar nooit kreeg die mooier vorm dan in het werk van vroeg-twintigste eeuwse beeldhouwers die zich specialiseerden in het uitbeelden van dieren. Deze ‘animaliers’ vonden hun oorsprong in de opkomst van de stadsdierentuin in de negentiende eeuw. Het exotische dier, het liefst verwikkeld in een strijd op leven en dood, was een populair onderwerp. Daarnaast werden dieren gebruikt om de mens een spiegel voor te houden; met name de aap leende zich hier goed voor. En met de opkomst van de abstracte kunst in de twintigste eeuw maakten kunstenaars dankbaar gebruik van het dier om zich te oefenen in stilering. Aan de hand van het werk van diverse beeldhouwers neemt Rob Driessen u mee in een ontdekkingstocht langs uilen, apen, leeuwen, giraffen en andere beesten.

Rob Driessen is kunsthistoricus en gecertificeerd registertaxateur, gespecialiseerd in toegepaste kunst en design vanaf 1860. Hij is regelmatig betrokken bij tentoonstellingen en publicaties op het gebied van toegepaste kunst en design en maakt deel uit van het specialistenteam van het bekende AVROTROS programma ‘Tussen Kunst & Kitsch’.