coverpublicatie - Tentoonstelling Keramiekmuseum Princessehof: Made in Holland
Artikel Rozenburg expo Princessehof Made in Holland - Tentoonstelling Keramiekmuseum Princessehof: Made in Holland

Keramiekmuseum Princessehof Leeuwarden: Made in Holland 400 jaar wereldmerk

van 2 juni 2018 t/m 30 juni 2019

Met Made in Holland: 400 jaar wereldmerk presenteert het Princessehof een spraakmakende tentoonstelling over vier Nederlandse succesverhalen: Delfts blauw, Maastrichts aardewerk, art-nouveaukeramiek en Dutch Design..
..
Art nouveau

Op de wereldtentoonstelling van 1900 in Parijs stal het eierschaalporselein van Rozenburg de show. De Haagse fabrikant introduceerde daar een porselein dat zo dun was dat het licht doorliet. Bovendien waren de sierlijke flacons, vazen en serviesgoed fraai gedecoreerd met tekeningen van bloemen en dieren in een stijl die toen sterk opkwam. Vanaf 1915 wist Plateelbakkerij Zuid-Holland (PZH) de Amerikaanse markt te veroveren met Gouda Pottery. Vazen, borden, klokken, kandelaars en klompen tonen de kenmerkende matte glazuurlaag en de door Perzische keramiek en Grieks-Cypriotisch aardewerk geïnspireerde motieven..

Keramiekmuseum Princessehof is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00-17.00 uur.
Adres: Grote Kerkstraat 9, 8911 DZ Leeuwarden

Keramiekmuseum Princessehof

Made in Holland: Tegelrage

Voor Made in Holland: 400 jaar wereldmerk hebben we filmpjes laten maken met niemand minder dan Daphne Bunskoek! Kom alles te weten over hoe Nederlands porselein wereldwijd gewild was (en nog steeds is). Zoals in dit filmpje over de tegelrage, Nederlandse tegels waren niet aan te slepen in de 17de en 18de eeuw.

Geplaatst door Keramiekmuseum Princessehof op Dinsdag 12 juni 2018