Uitnodiging Haagse Salon Lente Expo 2018 buitenzijde - Verlengd! Lente expo op 9 en 10 juni 2018
Uitnodiging Haagse Salon Lente Expo 2018 binnenzijde - Verlengd! Lente expo op 9 en 10 juni 2018

Expositie:

zaterdag 09 juni van 11-18 uur

zondag   10 juni van 11-18 uur

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Laan van Meerdervoort 41, Den Haag

World Art Nouveau Day in Nederland 2018

Op 10 juni wordt wereldwijd voor de 6de keer Wereld Art Nouveau Dag gevierd en Nederland doet dit jaar voor het eerst mee. Er zijn maar liefst 8 musea die tentoonstellingen aan deze periode in de kunstgeschiedenis wijden, zoals het Van Gogh museum in Amsterdam, het Gemeentemuseum in Den Haag en Museum Prinsenhof Delft. Daarnaast is er een uitgebreide randprogrammering van lezingen, rondleidingen, stadswandelingen, workshops en exposities.
Art Nouveau is ‘hot’. Dat is niet zo vreemd als men bedenkt dat de stroming eind 19de eeuw is ontstaan als een reactie op de industrialisering en de opkomende consumptiemaatschappij, een herwaardering van de natuur en het ambacht en een zoektocht naar een nationale identiteit. Dat zijn precies de onderwerpen die ons vandaag ook bezighouden.
Het mag dan ook geen verrassing zijn dat er zó veel organisaties in Nederland mee doen aan de viering van Wereld Art Nouveau Dag. Ze hebben veel te vertellen, en nog veel méér om te laten zien. Zo is er momenteel in het Haags Gemeentemuseum een grote overzichtstentoonstelling over Art Nouveau in Nederland. In Museum Prinsenhof Delft ligt de focus op het samenspel tussen de kunst, het onderwijs en de industrie. Het Van Goghmuseum gaat dieper in op de vraag hoe Japanse kunst onze kunstenaars beinvloedde. En in enkele kleinere musea wordt het werk van individuele kunstenaars als René Lalique, Jan Toorop en Chris Lanooy belicht.
In Den Haag, Utrecht, Arnhem en Dordrecht worden wandelingen langs Art Nouveau architectuur georganiseerd en in Steenwijk kan men ‘beleven’ hoe het was om in 1900 in een echte Art Nouveau villa te wonen. Maar voor de echte liefhebber zijn de lezingen misschien nog wel het meest interessante programmaonderdeel. Museum Prinsenhof Delft organiseert op 10 juni zelfs een Art Nouveau symposium met enkele zeer gerenommeerde sprekers.
Sinds 2013 wordt in heel Europa op 10 juni ‘World Art Nouveau Day’ gevierd. Initiatiefnemer van deze eerste World Art Nouveau Day was het Museum of Applied Arts in Budapest. Men koos voor de datum 10 juni omdat het de sterfdag is van Antoni Gaudí en Ödön Lechner, twee charismatische Art Nouveau architecten uit verschillende hoeken van Europa. Op internationaal niveau worden de activiteiten gecoördineerd door het Réseau Art Nouveau Network in Brussel en de Art Nouveau European Route in Barcelona. In Nederland is projectbureau Maison l’Art Nouveau verantwoordelijk voor de coördinatie van alle activiteiten.

Activiteiten rondom Wereld Art Nouveau Dag in Nederland 2018

Update verkopen Lente expo 2018:

Twee VH. Amstelhoek Chris van der Hoef aardewerk cache-pots 1905, twee Rozenburg Den Haag Sam Schellink eierschaal dejeuner sets met pauwen 1912, een Rozenburg Sam Schellink eierschaal vaas met een vogel en seringen 1914, een Rozenburg ’t Hart eierschaal dejeuner set met parkieten 1914, een grote Rozenburg Roelof Sterken eierschaal vaas met orchideeën 1902, een Rozenburg Sam Schellink eierschaal bonbonnière uitgevoerd bij Amphora Holland 1914 en een Schoonhoven aardewerk vaas ‘Naardermeer’ circa 1920

update verkopen lente expo 2018 - Verlengd! Lente expo op 9 en 10 juni 2018

In verband met World Art Nouveau Day 2018 hebben wij onze expositie verlengd en zijn wij open op 9 en 10 juni a.s.:

‘Art Nouveau in Nederland – Art Nouveau in Den Haag’

Graag nodigen wij u uit voor onze lente expositie in de Haagse salon!
Op 21 april j.l. is in het Gemeentemuseum Den Haag de tentoonstelling ‘Art Nouveau in Nederland’ van start gegaan. Niet alleen hebben wij een bijzonder inktstel van Theo Nieuwenhuis uit 1903 ten behoeve van deze tentoonstelling aan het Gemeentemuseum verkocht, ook hebben we kunstwerken in bruikleen gegeven voor deze tentoonstelling, onder meer een aantal lusterglazuur vazen met vissen decors van rond 1910 van Amphora Holland, Haga Purmerend en St. Lukas Utrecht. Te zien op de tentoonstelling in het Gemeentemuseum en (nog) te koop in onze galerie!

Op de lente expositie laten we wederom topstukken zien uit de Europese Art Nouveau en Art Deco periode 1880-1940, waaronder bijzondere affiches, sculpturen, glaskunst van Daum Nancy en Copier, meubels van Lion Cachet, Dijsselhof en Nieuwenhuis, aardewerk vazen van Theodoor Colenbrander én porselein van Rozenburg Den Haag.

Wij nodigen u graag uit voor een hapje en een drankje, van harte welkom!

Rachel Reijers, Jaap Nieuwenhuizen Segaar, Rob van Vulpen en Marc Knook

Verkocht op de Lente expo 2018:
affiche Henri Evenepoel 1897, hal spiegel J. Gruber (t.a.) Nancy circa 1895, Robj – Paris (Jean Born) “L’Orchestre de Jazz” circa 1925, Rozenburg eierschaal kandelaar 1903, marmer klokkenstel Jan Eisenloeffel, affiche Toorop Venise Sauvee 1895 theaterprogramma, 2 stoelen Lion Cachet ontworpen voor de muziekkamer aan boord van het passagiersschip Grotius circa 1907, bank Lion Cachet van coromandelhout met snijwerk door L. Zijl 1929

Verkocht lente expo 2018 Groot 001 - Verlengd! Lente expo op 9 en 10 juni 2018