Theo Colenbrander (1841-1930)

Datum 22-03-2014 tot en met 28-09-2014

Dutch design avant-la-lettre Theo Colenbrander wordt niet alleen gezien als Nederlands eerste industrieel ontwerper, zijn werk was daarbij ook nog eens bijzonder vernieuwend. In zijn eigen tijd was er slechts een selecte groep die de felle kleuren en vrijwel abstracte patronen van zijn keramiek en textielontwerpen kon waarderen. Colenbrander was in veel opzichten zijn tijd ver vooruit en daarom is zijn werk vandaag de dag nog steeds actueel.

In 2014 organiseert het Drents Museum een grote overzichtstentoonstelling over Theo Colenbrander. Nog niet eerder werd zijn werk in deze omvang en veelzijdigheid getoond: van keramiek tot illustraties en van architectuur tot tapijten. Ook laten we aan de hand van werk van tijdgenoten zien waarin het werk van Colenbrander al dan niet vooruit liep op de rest.

Bij de tentoonstelling verschijnt bij uitgeverij Wbooks een nieuwe publicatie in de serie ‘Monografieën van het Drents Museum over kunstenaars uit het tijdperk rond 1900’, door auteur en gastconservator van de tentoonstelling Arno Weltens.

https://drentsmuseum.nl/nl/pers/tentoonstelling-theo-colenbrander

Brink 1 in Assen T 0592 377773 E info@drentsmuseum.nl
Drents Museum - Een grote overzichtstentoonstelling over Theo Colenbrander in het Drents Museum